|
Post by gtziaf on Nov 1, 2014 12:24:14 GMT 2
To 2012, πραγματοποιήθηκε στην πράσινη κόλαση ένας από τους καλύτερους αγώνες αντοχής τα τελευταία χρόνια και ο καλύτερος στο Nurburgring την τελευταία δεκαετία. Τον αγώνα είχαμε παρακολουθήσει-σχολιάσει και μέσα στο φόρουμ, όπως ίσως θα θυμάστε... Συμμετείχαν 169 αυτοκίνητα και ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ένας Έλληνας, ο μοναδικός που μπορεί να μας εκπροσωπεί σε αυτό το επίπεδο στην εποχή μας, ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης. Ο γεννημένος στην Κολωνία, Έλληνας οδηγός συμμετείχε με την Mercedes – Benz SLS AMG της ομάδας Hankook - Heico, μαζί με τους Lance David Arnold, Bernd Schneider και Kenneth Heyer. Η ομάδα της Hankook - Heico με το Νο65, ήταν στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι και την 23η ώρα του αγώνα και του βάθρου μισή ώρα πριν τη συμπλήρωση του, όπου εγκατέλειψε από την 3η θέση γενικής. Για την ιστορία νικητές ήταν οι Marc Basseng, Christopher Haase, Frank Stippler και Marcus Winkelhock με το Audi R8 LMS. Επειδή, στον αγώνα, είχα καντεμιάσει τον Αλέξανδρο αποφάσισα να 'επανορθώσω' φτιάχνοντας το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και τιμώντας παράλληλα ένας από τους καλύτερους Έλληνες οδηγούς αγώνων... Τώρα για την κατασκευή δεν έχω να σας πω και πολλά αφενός γιατί ήταν κάτι μεταξύ αποθεραπείας από την πιμπε και φιλικού πριν την 158 ! και αφετέρου έγινε σε ρυθμούς LM GB - οπότε μην περιμένετε και τίποτα σπουδαίο σαν αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήθηκε το αλλοπρόσαλλο κιτ της Fujimi (καλή εφαρμογή σε ορισμένα σημεία, τραγική σε άλλα - ιδίως η συναρμογή των πανελ του αμαξώματος είναι τουλάχιστον αστεία ) με τις χαλκομανίες της studio27 (καλύτερα δεν θέλετε να τις σχολιάσω ). Το άσπρο και το μαύρο είναι της ZP, το πορτοκαλί της Tamiya (μετάγγιση από ένα παλιό σπρέι - από την κατασκευή της μπέμπας του Βιλνεβ, αν θυμάμαι σωστά), το φωσφορούχο της ΑΚ, το ασημί από τις χαλκομανίες της studio27 (δινόταν μαζί με το πορτοκαλί, το οποίο και τα έκοψα) και βερνίκι το 513. Προστέθηκαν κάποια κάρμπον και μια υποτυπώδη καλωδίωση στο εσωτερικό και στο τέλος το λέρωσα, γιατί αν δεν λερώσεις αυτοκίνητο μετά από 23,5 ώρες στο ring, τι θα λερώσεις την Daytona Competizione; Το μοντέλο δεν είναι 100% ολοκληρωμένο, καθώς λείπουν κάποιες κεραίες, αλλά δεν είχα στο στοκ και θα τις προσθέσω με την πρώτη παραγγελία... Από την κατασκευή δεν πήρα φώτο, εκτός από μερικές, όσο ήταν ακόμη γυαλιστερή, γιατί μου άρεσε το livery... Πως σας φαίνεται; Καλό Σαββατοκύριακο
|
|
|
Post by alexios on Nov 1, 2014 14:21:19 GMT 2
Φοβερή κατασκευή, ειδικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισες με το κιτ! Και το λέρωμα είναι πολύ ρεαλιστικό. Μπράβο!
Υ.Γ. ρυθμοι LM GB = ?
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 1, 2014 19:07:27 GMT 2
Αλέξιε, να είσαι καλά φίλε μου... Το LM GB είναι συντομογραφία και αφορά το Le Mans Week Group Build του φόρουμ μας. Έχουμε κάνει 4 εκδηλώσεις, μια στο mc και τρεις εδώ, όπου προσπαθούμε να κατασκευάσουμε ένα μοντέλο σε περίπου μια εβδομάδα που διαρκούν οι εκδηλώσεις του αγώνα. Ταυτόχρονα σχολιάζουμε, αλληλοπειραζόμαστε και πολλά άλλα τέτοια. Γενικά είναι η απίστευτη μοντελιστική εμπειρία (μπορούν να στο επιβεβαιώσουν όσοι συμμετάσχουν) και σου προτείνω να τη δοκιμάσεις. Εγώ έχω διαλέξει ήδη μοντέλο, για τον αγώνα του '15. Οπότε, για να επιστρέψουμε στην sls, είχα κολλήσει τα βασικά τμήματα του αμαξώματος, είχα στοκάρει και πιθανόν είχα περάσει και το πρώτο χέρι αστάρι κάποια στιγμή το καλοκαίρι και τα υπόλοιπα έγινα σε πάνω-κάτω μία εβδομάδα, αφού τελείωσα την 312PB. Ευχαριστώ και πάλι
|
|
dean
Kart Driver
Racing for ever!
|
Post by dean on Nov 1, 2014 19:38:05 GMT 2
Γιώργο τέλειο το λέρωμα.Το αποτέλεσμα είναι super!!!
|
|
|
Post by alex78 on Nov 1, 2014 20:37:14 GMT 2
Πολλή όμορφη έκπληξη Γιώργο, εξαιρετική κατασκευή με ρεαλιστικά βρωμίσματα, συγχαρητήρια !!!
|
|
|
Post by manos13 on Nov 1, 2014 20:54:18 GMT 2
Πολυ ωραιο κιτ και θεμα.Οσο το βλεπω καθαρο μου αρεσει πολυ.Για λερωμα κτλ δεν γνωριζω.Παντως πολλα μπραβο.
|
|
|
Post by nektarios on Nov 1, 2014 22:00:15 GMT 2
Πολύ όμορφη και προσεγμένη κατασκευή! ΥΓ 1: Επίσης, μου άρεσε πολύ η ιδέα της επιφάνειας επάνω στην οποία φωτογραφήθηκε το μοντέλο! ΥΓ 2: Τονισμό γραμμώσεων πώς και δεν έκανες; Ειδικά επάνω στο άσπρο θα έδειχνε καταπληκτικά όμορφο!
|
|
|
Post by Sakis on Nov 2, 2014 1:51:15 GMT 2
Γιώργο είναι πολύ εντυπωσιακή όντως, συγχαρητήρια ρε συ! Στις πόρτες σήκωνε μερικές χεριές χάραγμα κατά τη γνώμη μου, χωρίς να αφαιρεί βέβαια κάτι από την ποιότητα της δουλειάς! Βέβαια είμαι και λίγο μανιακός σε αυτό το θέμα οπότε περί ορέξεως... ΥΓ 1 Αλέξιε επιβεβαιώνω το φοβερό κλίμα του Group Build και τον απίστευτο χαβαλέ. Φέτος δεν το χάνω και το μοντέλο συμμετοχής περιμένει στο ράφι! ΥΓ 2 Νεκτάριε θα σε μαλώσω! Μα wash; Μεσαιωνικές και σκοταδιστικές τεχνικές.... Στην πυρά!
|
|
|
Post by rous74 on Nov 2, 2014 8:00:00 GMT 2
Γιώργο εξαιρετική η Μercedes !! Και καλοφτιαγμένη, και εντυπωσιακό livery και πετυχημένο weathering - λέρωμα !!!! Μπράβο ρε φίλε !
|
|
|
Post by jvolume on Nov 2, 2014 8:31:59 GMT 2
Γιώργο καλημέρα Τρομερή η μερσέντα σου φίλε!! Το livery όλα τα λεφτά. Το βαφτό πορτοκαλί με έστειλε!! Πολύ πετυχημένο το λέρωμα, αλλά οι αγαπημένες μου φώτο είναι οι τρεις τελευταίες!! Θέλουμε και άλλες τέτοιες εκπλήξεις από εσένα!!(σε ράλλυ ίσως)
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 2, 2014 9:47:32 GMT 2
Ευχαριστώ φίλοι μου για την υποδοχή στην εκπληξούλα μου. Τώρα για το λέρωμα πραγματικά δεν ξέρω αν είναι επιτυχημένο, αλλά μάλλον σας άρεσε. Σίγουρα θέλω βελτίωση στο συγκεκριμένο κομμάτι, είδα μάλιστα και δύο τρία πράγματα από τη φωτογράφηση που θα διορθώσω και ίσως βάλω και λίγη 'βοσκή' στην εμπρός σίτα, όπως είδα σε κάποιες φώτο από το ring, αλλά η διαδικασία μου άρεσε και θα το ξαναπροσπαθήσω στο μέλλον. Νεκ, δεν έκανα wash, γιατί θα ήταν too much και λέρωμα και τονισμός των γραμμώσεων. Ιδίως πάνω στο άσπρο που λες. Θάνο, άμα δεις την πρώτη φωτογραφία, της πραγματικής, θα παρατηρήσεις ότι τα κενά στις πόρτες είναι πολύ μικρά. Οπότε είπα να το μην το παρακάνω, εξάλλου άλλο miura ή giulia κι άλλο σύγχρονο GT, και μάλιστα γερμανικό. Σε μοντέλο που θα ασχολιόμουν σε κανονικό χρόνο, ναι, πιθανόν θα έκανα 2-3 χαρακιές ακόμη, αλλά για εξπρές κατασκευή νομίζω ότι είναι ΟΚ. Επίσης, δεν συμφωνώ, καθολικά, με το wash που λες. Αν μπορείς να το υποστηρίξεις και να ταιριάξει με την τεχνοτροπία του υπόλοιπου μοντέλου, τότε είναι μια χαρά για μένα, και να πάνε να κουρευτούν οι διάφοροι Ισπανοί, Βέλγοι, Ολλανδοί κλπ. Αλλά, σέβομαι τη γνώμη σου, συμφωνώ εν μέρη αλλά όχι αφορισμοί για μένα, μαν... Τώρα πάω να κάψω όλα τα μοντέλα μου που έχουν wash, μαζί με την PB Γιάννη, το πορτοκαλί το έβαψα πριν το μαύρο, οπότε ήταν μάλλον, σχετικά, εύκολη διαδικασία. Τώρα για το λέρωμα κι εμένα μου άρεσε χωρίς, αλλά είπα να κάνω κάτι διαφορετικό. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους
|
|
|
Post by Sakis on Nov 2, 2014 10:35:52 GMT 2
Μα φυσικά! Όχι μόνο ΟΚ είναι αλλά πολύ παραπάνω! Συμφωνώ ότι το κενό είναι όντως πολύ μικρό αλλά και πάλι υπάρχει λύση. Βέβαια για χαλαρή κατασκευή είναι υπέρ αρκετό αυτό που έκανες. Μπορώ να υποστηρίξω αυτό που πιστεύω αλλά θα σπαμάρω το θέμα ρε συ. Και φυσικά μιλάω για το wash στις γραμμώσεις, όχι γενικά σαν τεχνική. Επίσης ξέχασα να πω ότι και το weathering είναι πολύ πετυχημένο!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 2, 2014 10:45:03 GMT 2
Μπορώ να υποστηρίξω αυτό που πιστεύω αλλά θα σπαμάρω το θέμα ρε συ. Το υποστηρίξεις δεν πήγαινε στον αν εσύ μπορείς να υποστηρίξεις την γνώμη σου, προφανώς, για την τεχνική, αλλά στο κατά πόσο αυτή συμβαδίζει με το υπόλοιπο μοντέλο. Αν το υποστηρίζουν οι υπόλοιπες τεχνικές που έχουμε εφαρμόσει πάνω του, δηλαδή. Αλλά, παρεμπιπτόντως θα ήθελα να την ακούσω τη γνώμη σου και δεν θα σπαμάρει κανένα θέμα, αφού για μοντελοκουβέντα φτιάχτηκε το φόρουμ.
|
|
|
Post by Sakis on Nov 2, 2014 11:02:54 GMT 2
Πάσο, ακόμα δεν ήπια καφέ και η αντίληψη είναι αλλού... Σκέψου τη διατομή μιας γράμμωσης (ένα ανάποδο Π). Σε πραγματικό αυτοκίνητο δεν υφίσταται Π γιατί μιλάμε για δύο βαμμένα πάνελ που είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, όχι όμως με πάτο. Όταν κάνουμε wash, ακούσια, το μαύρο (smoke ή οτιδήποτε χρησιμοποιούμε) δεν κάθεται μόνο στον πάτο του Π αλλά χρωματίζει και τα τοιχώματα. Αυτό δεν είναι πάντα πετυχημένο μιας και στο πραγματικό οι ακμές είναι χρωματισμένες στο χρώμα του αμαξώματος και το "μαύρο" δεν είναι χρώμα αλλά σκιά. Για μένα είναι ορθότερο να αναπαριστάς κάτι υπό κλίμακα με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί το πραγματικό. Οπότε επιλέγω να εμβαθύνω τη γράμμωση ώστε το φως να κάνει από μόνο του το παιχνίδι χωρίς να επέμβω περαιτέρω. Τώρα τελευταία έχω δει κάποιους μοντελιστές να κάνουν pre wash, δηλαδή μετά το αστάρι κάνουν μαύρο wash και μετά ψεκάζουν κανονικα το χρώμα. Έτσι έχουν και χρώμα αμαξώματος στις ακμές και τεχνητό μαύρο στη γράμμωση χωρίς να ζοριστούν πολύ με scriber. Από το αποτέλεσμα μπορώ να πω ότι δεν είναι καθόλου κακή σαν τεχνική! Αυτά Γιώργο, πάω να ετοιμάσω διάλυμα καφεΐνης για να "δουλέψει το σύστημα"!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 2, 2014 11:50:30 GMT 2
Θάνο, συμφωνώ απόλυτα με όσο γράφεις εξάλλου αυτό δείχνω εδώ και χρόνια στο φόρουμ, επιμένοντας στο καλό σκριμπέριασμα. Και ναι, το wash, δεν πρέπει να πηγαίνει στις πλευρές του Π, αλλά με πολύ λεπτό πινέλο και πολύ προσοχή μπορείς να τα καταφέρεις. Δεν γίνεται πάντα, την έχω πατήσει πολλάκις, αλλά γίνεται... Αυτό που λέω όμως για τη φιλοσοφία της κατασκευής, είναι δεν μπορείς π.χ. στο εσωτερικό ή στον κινητήρα να κάνεις τεχνικές σκιάσεις, φίλτρα κλπ κι έξω να το αφήνεις το φυσικό φως να τονίζει την γράμμωση. Όπως, δεν μπορείς να τονίσεις με pre-shading π.χ. τα καθίσματα στο εσωτερικό και να αφήσεις το φυσικό φως να κάνει τα υπόλοιπα και να κάνεις wash έξω. Πρέπει, για μένα ακολουθείτε κοινή γραμμή σε όλη τη κατασκευή. Τώρα, για το pre-wash το έχω δει αλλά δεν με ψήνει. Προτιμώ το pre-shading ή το αστάρωμα με σκουρότερο χρώμα από τη βάση για να πετύχω το εφέ. Το ίδιο έκανα και στην Μερκ (γκρι αστάρι στο άσπρο του εξωτερικού και μαύρο σε αυτό του εσωτερικού), αλλά η αντανάκλαση από την αντήλια και την γυαλιστερή βάση φωτογράφησης τα ομογενοποιεί και χάνεται το εφέ. Η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική, προς το καλύτερο. Πολύ ωραίες και χρήσιμες οι επισημάνσεις σου πάντως... Πολύ χαίρομαι αυτές τις μοντελοκουβέντες
|
|
|
Post by Sakis on Nov 2, 2014 15:11:33 GMT 2
Έχει βάση αυτό που λες. Γενικά είναι μεγάλη κουβέντα το θέμα σκίαση/φωτισμός και τα γούστα είναι πολλά. Χρειάζεται πειραματισμούς και αντίληψη του φωτός. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μοντέλο ξεφεύγει πολύ από το "πλαστικό" εφέ και δίνει άλλο αέρα.
|
|