|
Post by nektarios on Oct 28, 2014 21:29:22 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ, φίλε μου Αλέξη!
|
|
|
Post by nektarios on Apr 27, 2015 8:18:53 GMT 2
Φίλοι μου, Χαίρετε! Μετά από αρκετούς μήνες, και αφού η «επίσημη προθεσμία» του G.B. έχει προ πολλού εκπνεύσει, σας παρουσιάζω το τελευταίο update. 1) Γυάλισμα σκάφους.Έγινε το γυάλισμα του σκάφους, που είχε ανάμεικτα αποτελέσματα, άλλα ευχάριστα και άλλα … όχι τόσο ευχάριστα : Το ευχάριστο είναι οτι σε γενικές γραμμές το γυάλισμα είναι στρωτό, ομαλό και χωρίς ιδιαίτερες γραμμές ή άλλες ατέλειες. Από την άλλη όμως, συνέβη το εξής: κάθε φορά που άλειφα είτε κάποια αλοιφή είτε το τελικό κερί, η επιφάνεια αποκτούσε μια λάμψη… μαγική, που μόλις όμως έκανα να το σκουπίσω εξαφανιζόταν… ως διά μαγείας!... Το τελικό αποτέλεσμα, δυστυχώς σε φωτογραφίες πολύ χαμηλής ποιότητας, είναι αυτό: 2) Εσωτερικός διάκοσμος και συναρμολόγηση.Μετά την ολοκλήρωση του βαψίματος της καμπίνας (προηγούμενο update), ακολούθησε ο «ειδικός διάκοσμος» του Κ.Ι.Τ.Τ. (λαμπάκια, διακοπτάκια, φρου-φρου, κ.λπ)… Επίσης, προστέθηκαν ιδιοκατασκευασμένες ζώνες ασφαλείας: 3) Τοποθετήθηκε το LED front scanner unit (το highlight του μοντέλου…) 4) Τοποθετήθηκαν διάφορα εξωτερικά εξαρτήματα, όπως φώτα, τζάμια, κ.λπ. (Τα πίσω φώτα στη συνέχεια καλύφθηκαν με φουμέ κάλυμμα). Επίσης, έχει γίνει η τελική συναρμολόγηση του μοντέλου και εκκρεμεί μόνο η "επίσημη" φωτογράφηση. Το μοντέλο ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου, ώρα 8 το βράδυ, και το επόμενο πρωί ταξίδευε για να συμμετάσχει στην έκθεση μοντελισμού της Καβάλας. Και έκτοτε δεν υπήρξαν οι κατάλληλες συνθήκες για την τελική φωτογράφηση, αλλά επιφυλάσσομαι για το κοντινό μέλλον… Ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας, κατά τη διάρκεια ολόκληρης της παρουσίασης! Have a nice day!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Apr 27, 2015 13:53:06 GMT 2
Νεκτάριε πολύ ωραία δουλειά!
Αν και το εσωτερικό φαίνεται μπελαλίδικο...!
Πολύ ωραίο φίλε!
|
|
|
Post by nektarios on Apr 27, 2015 19:14:05 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ, φίλε μου! Στο εσωτερικό, τα πολύχρωμα κουμπιά, φωτάκια κ.λπ., δεν με δυσκόλεψαν ιδιαίτερα, αυτό που με κούρασε ήταν το εσωτερικό των θυρών, που ήθελε πολύ απαιτητικά μασκαρίσματα...
|
|
|
Post by alex78 on Apr 28, 2015 0:26:58 GMT 2
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Apr 28, 2015 10:01:15 GMT 2
Μπράβο Νεκ!!! Πολύ όμορφο βγαίνει και θα συμφωνήσω με τον Alex78, ειδικά για την ποιότητα των εργασιών σου. Πάντα λεπτομερέστατες και άψογα εκτελεσμένες!!!
Καλή επιτυχία στην έκθεση!!!!
|
|
|
Post by nektarios on Apr 28, 2015 18:25:33 GMT 2
Αλέξη και Γιώργο, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλια αλλά και για τη γενικότερη συμπάθεια προς τις κατασκευές μου. Αλέξη, το μαύρο είναι πράγματι πολύ απαιτητικό χρώμα, γι' αυτό το επόμενο μοντέλο που έχω προγραμματίσει να φτιάξω θα είναι... άσπρο! [Η Integrale του υπό εξέλιξη GB, όταν με το καλό αφιχθεί από τας Ιαπωνίας...] Γιώργο, ο ΚΙΤΤ στην έκθεση απέσπασε πολύ θετικά σχόλια, ειδικά για το εντυπωσιακό LED scanner!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 29, 2015 17:51:28 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Apr 30, 2015 18:53:57 GMT 2
Εσένα μπορεί να μην σε ενθουσιάζει, αλλά εγώ εξασφάλισα από τώρα τη φωτό που θα συνοδεύσει τις χριστουγεννιάτικες ευχές μου! Ευχαριστώ για το θετικό σχόλιο! Δεν σου κρύβω οτι μόλις είδες το μοντέλο τελειωμένο στην έκθεση και είπες οτι σου αρέσει, ένιωσα πραγματικά πολύ καλύτερα για το φινίρισμά του, με το οποίο όπως ξέρεις έχω ένα ψυχολογικό... Φωτό από το ολοκληρωμένο δεν έχω, αφού τελείωσε μετά βίας το βράδυ της Παρασκευής... Καλό τριήμερο!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 8, 2015 10:41:47 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 8, 2015 15:46:37 GMT 2
Νεκ, στα είπα και από κοντά. Πολύ όμορφο και μακράν το καλύτερο σου φινίρισμα. Πρέπει να συνεχίσεις σε αυτό το μοτίβο και γιατί όχι να βάλεις , πλέον, για τα καλά στη ζωή σου, τις σκιάσεις, τα στεγνά πινέλα κλπ
|
|
|
Post by nektarios on Jun 9, 2015 20:40:36 GMT 2
Όλα θα γίνουν, φίλε μου, μην ανησυχείς! Με αργά και σταθερά βήματα, όπως πάντα... Ξέρω οτι το θέλεις πολύ να γίνω καλός μοντελιστής, αλλά από την άλλη η ιδιοσυγκρασία μου δεν είναι για πολύ τολμηρές κινήσεις... Ευχαριστώ πολύ και για το θετικό σχόλιο! Το οτι σου άρεσε το συγκεκριμένο φινίρισμα είναι πολύ σημαντικό για μένα, ειλικρινά!
|
|
|
Post by alex78 on Jun 20, 2015 13:25:41 GMT 2
Φίλε Νεκτάριε πολύ προσεγμένη και εντυπωσιακή δουλειά, στήν έκθεση φαντάζομαι τα διθυραμβικά σχόλια που θα απέσπασε....
|
|
|
Post by karolosh on Jun 21, 2015 9:55:03 GMT 2
Καλα μιλαμε οτι η αποδοση και το γυαλισμα του χρωματος τα σπαει!!!Πολλα μπραβο για την κατασκευη του ΚΙΤΤ!!!Το LED front scanner unit λογικα ειναι μερος του κιτ,σωστα?Το λεω γιατι το ειδα στο EBAY να πωλειται χωριστα και σε περιεργα μεγαλη τιμη.
|
|
|
Post by nektarios on Jun 21, 2015 12:26:17 GMT 2
Φίλοι μου, Αλέξη και Κάρολε, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σας σχόλια! Χαίρομαι που σας άρεσε! Αλέξη, πράγματι στην έκθεση το μοντέλο άρεσε, τόσο στον κόσμο που το είδε (ειδικά με το scanner αναμμένο), όσο και στην κριτική επιτροπή. [Στην τελευταία άρεσε πολύ! ]. Κάρολε, πράγματι συμπεριλαμβάνεται στο κιτ. Αυτό είναι διπλά καλό, αφενός για λόγους κόστους και αφετέρου επειδή υπάρχει όλη η αναγκαία υποδομή για την πανεύκολη και απροβλημάτιστη τοποθέτησή του. Γενικότερα για το θεμα του scanner η κατάσταση έχει ως εξής: Κυκλοφορούν διάφορα μοντέλα του ΚΙΤΤ από διάφορες εταιρίες, αλλά το scanner απ' όσο ξέρω δεν συμπεριλαμβάνεται σε κανένα από αυτά, συνεπώς θα πρεπει να αγοραστεί after market, με ό,τι αυτό συνεπάγεται οικονομικά και κατασκευαστικά. Ακόμη όμως και η Aoshima, που κυκλοφορούσε τον ΚΙΤΤ από πολύ παλιά, μέχρι πρόσφατα δεν συμπεριλάμβανε το scanner. Το κιτ που αγόρασα εγώ (Aoshima, κωδικός 005424) είναι πρόσφατη κυκλοφορία, περιλαμβάνει το scanner και το συστήνω ανεπιφύλακτα! Επίσης, για τους λάτρεις της τηλεοπτικής σειράς, η ίδια εταιρία κυκλοφορεί και τον KARR (με πορτοκαλί λειτουργικό scanner, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω τον κωδικό), που μάλιστα ο συμφορουμίτης spisi το έχει φτιάξει και το έχει ανεβάσει στο GB Gallery, οπότε μπορείς να το δεις άμεσα! Ελπίζω να σε βοήθησα.
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jul 11, 2015 13:31:42 GMT 2
Υπέροχο φινίρισμα και γυάλισμα!!!!!!!
|
|