dean
Kart Driver
Racing for ever!
|
Post by dean on May 31, 2014 12:00:06 GMT 2
Παίδες μου έτυχε κάτι και δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω το Σαββατοκύριακο του αγώνα.Μέσα στην εβδομάδα θα παρουσιάσω και ε΄γώ το δικό μου Ford.Καλό αγώνα να έχουμε.
|
|
|
Post by gtziaf on May 31, 2014 13:33:09 GMT 2
Δημήτρη το περιμένουμε. Καλή επιτυχία και σε σένα... Και για να μην ξεχνιόμαστε : :
|
|
|
Post by gtziaf on May 31, 2014 18:38:55 GMT 2
Η κλάση του 2014... : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 1, 2014 8:39:50 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 1, 2014 17:23:18 GMT 2
Την ώρα που το πρωτότυπα κινούνται με 340 χλμ/ώρα, στον πάγκο μας, οι εργασίες ξεκίνησαν με σαφώς πιο αργούς ρυθμούς... Ως συνήθως, ξεκίνησα με την προετοιμασία του αμαξώματος. Σε σχέση με τις δύο προηγούμενες οι χρονιές, η ποιότητα της ρητίνης είναι πολύ καλύτερη. Δηλαδή, δεν μοιάζει ούτε με σφουγγάρι, ούτε με τρυπητό, ούτε εξαφανίζεται κάτω από το τρίψιμο. Βέβαια, υπάρχουν κάποια προβλήματα, αλλά πάμε να δούμε την πρόοδο πιο αναλυτικά... Μετά από προσεκτική εξέταση του, στοκαρίστηκαν τα σημεία που υπήρχαν χαραματιές, βαθουλώματα ή τρυπίτσες από το καλούπωμα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάστηκε στους θόλους και το εσωτερικό των παρμπρίζ. Φυσικά, le mans gb χωρίς απρόοπτα δεν γίνεται, μόνο που αυτή τη φορά παρουσιάστηκαν πολύ νωρίς. Όταν πήγα να δοκιμάσω το καπάκι της ουράς, διαπίστωσα την ύπαρξη κενών. Δεν μιλάμε για χιλιοστά αλλά εκατοστά . Τοποθέτησα λοιπόν μισό κουτί κυανοακρυλική, πίεσα το αμάξωμα και ψέκασα με επιταχυντή κυανοακρυλικής, το επίμαχο τμήμα για να κολλήσει άμεσα. Βέβαια, έμεναν τα κενά στο πίσω μέρος των θόλων, που καλύφθηκαν με φύλλο πλαστικού. Το σύνολο στοκαρίστηκε επανειλημμένος μέχρι να εξαφανιστεί η ραφή. Και αφού ξεκινήσαμε να λύνουμε προβλήματα, το επόμενο σημείο που απαιτούσε μια δραστική ενέργεια ήταν το κάλυμμα πλήρωσης του δοχείου κάποιων υγρών του αυτοκινήτου (ψυγείου, λαδιού ?). Εδώ το φλας ήταν πολύ χοντρό, με συνέπεια η απαλοιφή του να είναι αρκετά δύσκολή. Επίσης, η μορφή του δυσχεραίνει την πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο, με συνέπεια να μην είναι βέβαιη η σωστή προετοιμασία του για το βάψιμο. Έτσι, αφού αμφιταλαντεύτηκα για λίγο, το έκοψα και έφτιαξα ένα νέο από φύλο πλαστικού. Του πρόσθεσα και μια προέκταση για να το κολλήσω, εύκολα, στο αμάξωμα (και να το πιάνω στο βάψιμο). Το σύνηθες σκριμπάρισμα ακολούθησε, χωρίς να παραληφθούν οι, αρκετές, γρίλιες της ουράς και του ρύγχους. Χρειάζεται κι άλλο τρίψιμο, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο για το πρώτο αστάρωμα... Μέχρι τότε, μια δοκιμαστική εφαρμογή για να δούμε τι φτιάχνουμε, κρίθηκε απαραίτητη. Που είναι η προβοσκίδα, οεεεεοοοοοοοο Φτιάχνει κανείς άλλος τίποτα? Καλή συνέχεια σε όσους μοντελάρουν ή παρακολουθούν τα ελεύθερα δοκιμαστικά
|
|
gastone
Kart Driver
Δημήτρης
|
Post by gastone on Jun 1, 2014 20:06:40 GMT 2
Φτιάχνει κανείς άλλος τίποτα? Εδώ είμαι κι εγώ!Ωραίο ξεκίνημα έκανες Γιώργο! Το δικό μου πλάνο είναι να ασχοληθώ αυτό το Σ/Κ με το αμάξωμα,το επόμενο με το εσωτερικό και στην...παράταση με τα μηχανικά αφήνοντας το βαψιμο για του χρόνου! Έτσι έτριψα όλο το αμάξωμα αφαιρώντας συνάμα κι όλες τις ανάγλυφες λεπτομέρειες που θα αντικατασταθούν με p/e,βάθυνα τις γραμμώσεις,άνοιξα τη γρίλια μπροστά κι έκλεισα τη παροχή καυσίμου από την πλευρά του οδηγού αφου σε φωτό αναφοράς απουσιάζει.Είμαι ακόμη στο τρίψιμο του πίσω μέρους που χρειάστηκε αρκετή ποσότητα στόκου για να εφαρμόσει σωστά.Παρενθετικά αυτό είναι το πρώτο κιτ της Fujimi με το οποίο ασχολούμαι μετα από καμιά 20ετία! ;D Καλή συνέχεια σε όλους! : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jun 1, 2014 20:19:14 GMT 2
Φίλε για άλλη μια φορά κάνει τα αδύνατα να φαίνονται πανεύκολα!!! Φοβερή σιλουέτα και προβλέπεται και φοβερή θεματάρα! Εγώ θα ακολουθήσω με την F40 LM: Το αμάξωμα έχει θεματάκια -κάτι βαθουλώματα στο καλούπι κλπ κλπ και είμαστε στο δεύτερο χέρι στόκου/αστάρι: Αυτά για την ωρά...η συνέχεια στις πίστες και στις οθόνες μας!!!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 2, 2014 0:30:39 GMT 2
Καλη αρχη σε ολους! : : Μια χαρα ξεκινησατε, αντιθετως το μονο που καταφερα απο τη δουλεια σημερα ηταν να βλεπω λιγο κλεφτα streaming, κατι ειναι και αυτο Η συμμετοχη φετος θα ειναι το Audi R8C Το κιτ ειναι στην 1/43 απο την Provence Moulage. Δυο φωτογραφιες των περιεχομενων. Το στορι της συμμετοχης στο παρακατω λινκ www.mulsannescorner.com/audir8c-1.htmlΑυτα. Τα λιγα λογια ζαχαρη και το καθολου μελι Εχω υπαρξει και σε καλυτερη κατασταση, αλλα τον αγωνα δεν θα τον χασω, για το κιτ ειναι αλλη κουβεντα ;D ;D ;D : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jun 2, 2014 12:05:47 GMT 2
Δημήτρη θα βγει πολύ ωραίο το Ford φίλε!
Παπαραδιατορ το βλέπω από φωτο και τρέμω με την ρητίνη...σε παρακαλοθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και ξέρεις τον "κρυφό" μου έρωτα για την 43!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 2, 2014 12:13:12 GMT 2
Δημήτρηδες και Αλέξανδρε καλή επιτυχία. Δημήτρη (gastone), καλώς ήρθες στο μαγικό κόσμο της Fujiimi ;D Αλέξανδρε, δεν το βάζουμε κάτω με τα βαθουλώματα. Πολύ ελπιδοφόρα εκκίνηση. Παπαραδιενεργέ, έκανες την έκπληξη : : . Το Αουντί!, πολύ όμορφο. Τώρα για το κιτ, η εμπειρία με τους Γάλλους χαβαλέδες δεν είναι και η καλύτερη, αλλά εσυ είσαι μεγάλος μάστορας, οπότε αν βρεις χρόνο να ανασάνεις από τη δουλειά, θα κάνεις κουκλί. Στα δικά μας, χτες αφού επιστρατεύτηκαν ότι οικοδομικά υλικά είχα στο σπίτι, τα κλασσικά μοντελιστικά, και μη, ντουκόχαρτα και το αστάρι της wurth (πολύυυυ καλό, αλλά ακριβό), καταφέραμε να ισιώσουμε την ουρά, ... οπότε το αμάξωμα ασταρώθηκε, κατά τα συνήθη. Και φυσικά, δεν μπορεί να λείπει η πατροπαράδοτη οργάνωση των κομματιών στο κουτάκι της Xίρο (ναι, είναι της PB, για όσους είχαν αμφιβολίες ), ώστε να είναι έτοιμα όταν συνεχίσω την κατασκευή, την επόμενη βδομάδα. Τα των δοκιμών θα τα πούμε κάποια στιγμή αργότερα. Προχώρησε άλλος το δικό του? Κατασκευαστικό ραντεβού το σαββατοκύριακο (από Τρίτη για μένα για ακρίβεια, αφού θα λείπω για το τριήμερο). Καλό μεσημέρι
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jun 2, 2014 12:27:03 GMT 2
Δημήτρη (gastone), καλώς ήρθες στο μαγικό κόσμο της Fujiimi ;D Αυτό ξαναπές το... Το πίσω κομμάτι που λέει ο Δημήτρης είναι εφιάλτης... απο πέρσυ το είχα κολλήσει και στοκάρει και φέτος πρόσθεσα 2 φορές στόκο... Σε μερικές ώρες θα σας δείξω και τις δικές μου προόδους του σκ παιδιά. ΠΙ ΕΣ: Μήτσο ωραίο θέμα φίλε...
|
|
|
Post by jvolume on Jun 2, 2014 13:43:52 GMT 2
καλησπέρα mitsos welcome aboard : : Βλέπω οτι υπάρχει απ'ολους μια σχετική πρόοδο και προβλέπω όμορφα πράγματα στην ευθεία τερματισμού! Αν και δεν έκανα όλα αυτά που είχα προγραμματίσει λογω καλοκαιρίας και κοινωνικών υποχρεώεων παρόλα αυτά δηλώνω ευχαριστημένος με την εως τώρα πρόοδό μου. Αρχικά εκοψα και καθάρισα όλα τα κομμάτια του κιτ εντάξει δεν είναι και τόσα πολλά!! εν συνεχεία ασταρώθηκαν-βαφτήκανε και έριξα και ένα τριψιματάκι στα λάστιχα καποιες μικροδουλειές ακόμα έχουν γίνει αλλά δε αξιώθηκα να τις φωτογραφίσω Αυτα προς το παρόν. Υπομονή μέχρι την παρασκευή που θα ξαναπιάσουμε τα κιτ Καλή συνέχεια σε όλους. : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jun 2, 2014 15:03:18 GMT 2
Καλησπέρα και απο μένα, Οι έξοδοι από την πίστα άρχισαν από τα δοκιμαστικά. μέσα στο σκ έκανα αρκετές εργασίες... Έχοντας ήδη ανοίξει τι γρίλια εμπρός απο πέρσυ, έβαψα με το gulf blue της zero, πέρασα τις Α Π Α Ι Σ Ι Ε Σ χαλκομανίες της fujimi με πολλές απώλειες...(πίσω λευκός κύκλος, εμπρός λωρίδα, εμπρός λευκός κύκλος, λωρίδα οροφής πάρτυ σε λέω!!! ) βερνίκωσα έπειτα και τώρα στεγνώνει... Δυστυχώς στο εμπρός κυκλάκι, το χάσαμε σε ξεμασκάρισμα, οπότε με ένα "o θεός να το κάνει" stencil ψέκασα με λευκό της zero αν και πάλι είχα θέμα στα περιγράμματα... Δεν πτοούμαστε όμως εβδομαδιαίο gb είναι. Άντε να εμφανίζονται και οι λοιποί.... Αγάπιος
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 2, 2014 16:59:34 GMT 2
Προχώρησε άλλος το δικό του? Και δεν ζητούσα ένα τσουβάλι λίρες... Ή... καλύτερα μια... Την θέλω... Την θέλω τώρα... Απεγνωσμένα... Σε 1/24... και η 1/12, καλή είναι ... Μπράβο κύριοι : : Γιάννη, πότε πιάνεις το δεύτερο Αγάπιε, παρά τις ατυχίες το σουλούπι είναι φοβερό. πέρασε με ένα πινελάκι της διαχωριστικές των πορτοκαλί και θα το καμαρώνουμε στο τέρμα. Μπράβο παιδιά...
|
|
|
Post by freddieslotcars on Jun 2, 2014 17:28:31 GMT 2
|
|
|
Post by freddieslotcars on Jun 2, 2014 20:57:10 GMT 2
Εγω μπωρο να μπω στην λιστα συμμετοχων;Η πρεπει να ξεκηνησω αλλο;#nosmileys
|
|