|
Post by nektarios on Nov 26, 2013 14:39:00 GMT 2
Έτσι, μάλιστα! Αυτός είναι ο Γιώργος που ξέρουμε! ;D Όμορφη και προσεγμένη δουλειά, με προσοχή στη λεπτομέρεια και τις χρωματικές αποχρώσεις! Μού άρεσε ιδιαίτερα η "ομαδοποίηση" των πορτοκαλί καλωδίων με κομμάτια σύρματος! : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 26, 2013 17:54:53 GMT 2
Αλεξ και Νεκ, σας ευχαριστώ. Να είστε καλά : :
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 5, 2013 17:48:28 GMT 2
Και συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο με το εσωτερικό. Λίγα πραγματάκια με γνώμονα τη μοντελιστική ευχαρίστηση και ψιλοδοκιμούλες, για να μην σκουριάσουμε. Η χρωματική επιλογή, στο εσωτερικό της Countach, ήθελα να ξεφύγει από την πεπατημένη και μου βγήκε ένα αποτέλεσμα έως και ανατρεπτικό. Έμπνευση, κυρίως για τον πίνακα, αποτέλεσε η ακόλουθη φώτο... Σε αυτή, η πράσινη Κουντάχ της ιστορίας μας διαθέτει ένα πράσινο σουέτ πίνακα. Αρνούμενος να κάνω φλόκινγκ στον πίνακα λόγω κλίμακας ήθελα να δοκιμάσω μια χρωματική αναπαράσταση της υφής. Έτσι ψεκάστηκε από απόσταση μαύρο αστάρι και μετά ανοικτό γκρι κανονικά. Το κυρίως χρώμα είναι μια μίξη πράσινου και κίτρινου ακρυλικού. Στη συνέχεια ψεκάστηκε, ψεκαστά, κίτρινο και στη συνέχεια πράσινο χρώμα, Οι κόκκοι από αυτή την ψεκαστή διαδικασία σβήστηκαν με απαλό πέρασμα με πιο ανοιχτή απόχρωση του αρχικού χρώματος (πιο μεγάλη περιεκτικότητα σε κίτρινο). Πολύ δουλειά, αλλά ήθελα να το δοκιμάσω. Τα υπόλοιπα κύλησαν ως συνήθως. Το καφέ είναι μια παραλλαγή με βάση το Η66 και μίξη με διαφανές πορτοκαλί, κρεμ και κόκκινο, μέχρι να έρθει σε μια ρετρό (ή τουλάχιστον αυτή που θεωρούσα εγώ κατάλληλη για τα σεβεντις...) καφέ απόχρωση. Παλαιώθηκε με, τα γνωστά πλέον, φίλτρα (καφέ της βαλέχο) και δέχτηκε στεγνά πινέλα με κρεμ και φλές. Η τελική συναρμολόγηση του εσωτερικού, εμπλουτίστηκε με κάποια από τα PE της Ηobby Design. Το ξέρω ότι χρωματικός είναι λίγο δύσπεπτο, αλλά ελπίζω η τελική σύνθεση να σας αρέσει. Ακολουθεί γυάλισμα και κλείσιμο, ώστε να μπορέσουμε να αφομοιωθούμε 100% στη ΠιΜπε... Να είστε όλοι καλά : :
|
|
|
Post by alex78 on Dec 5, 2013 18:11:20 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο! Άν μου επιτρέπεται η κριτική σε κατασκευή σου, όσον αφορά το ταμπλώ η διαδικασία βαψίματος είναι πραγματικά εμπνευσμένη και πρωτότυπη, όμως το αισθητικό αποτέλεσμα δεν με ικανοποιήσε. Για το σαλόνι δεν τίθεται θέμα, απλά άψογο!! :respect: Καλή συνέχεια φίλε! Αλέξης : :
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 6, 2013 8:56:38 GMT 2
Άλεξ καλημέρα... Φυσικά και επιτρέπεται η κριτική. Αυτό έλλειπε. Για αυτό τα ανεβάζουμε άλλωστε. Εξ' άλλου αν σας άρεσαν όλα όσα κάνω, δεν θα είχε πλάκα... Για το πρασινοκιτρινάκι, αν με ρωτούσες αν θα το ξαναέκανα, θα σου έλεγα μάλλον όχι. Απλά ήθελα κάτι διαφορετικό από το μαύρο ή το καφέ, οπότε ρισκάρισα με πλήρη επίγνωση. Ελπίζω πάνω στο αυτοκίνητο να δείχνει καλύτερο. Σε υπέρ-ευχαριστώ για το σχόλιο : :
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 9, 2013 18:40:26 GMT 2
Εγω λεω να αφησεις τα φιλτρα και τα πρασινοτσιρλί και να πιασεις το αλλο το σοβαρο το κιτ Μια χαρα βγαινει, το ταμπλω σαν χρωμα οτι πει ο καλλιτεχνης, απλα στις φωτο φαινεται ψιλογυαλιστερο, ενω στο ρεφ για σουεντ καρα-ματ μου κανει. Αλλα τριχες κατσαρες, πιασε τον Χιρο, εχει πολυ τριψιμο εκει σου λεω, Βιλαριμπα Βιλαμπαχο, τι να λεμε τωρα. : :
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 9, 2013 18:58:59 GMT 2
Ματ βερνίκι έεε... Δεν το σκέφτηκα ρε συ. Θα το κάνω στο επόμενο. Thank you... Απλά όπως σωστά κατάλαβες έχω χάσει το ενδιαφέρον για την κουνταχ. Μια γιατί το κιτ χωρίς να έχει πρόβλημα δεν λέει και πολλά, μια γιατί έχω μείνει μόνος στο gb και μια γιατί μου έχει πάρει το μυαλό το άλλο το καλό... Και ναι ξεκίνησε τρίψιμο και γυάλισμα (μετάλλων) στο Hiro. Ελπίζω μέσα στη βδομάδα να σας δείξω το κατιτίς. Εσύ πότε το ξεκινάς? Μέτα το Ιντυ, ή παράλληλα : :
|
|
|
Post by nektarios on Dec 9, 2013 22:06:31 GMT 2
Το εσωτερικό είναι πολύ προσεγμένο! : : Το ταμπλώ είναι βέβαια κάπως... εξωτικό αλλά πιστεύω οτι τελικά θα δέσει όμορφα με το πράσινο σκάφος. Καλή συνέχεια! : :
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 10, 2013 10:47:32 GMT 2
Και ναι ξεκίνησε τρίψιμο και γυάλισμα (μετάλλων) στο Hiro. Ελπίζω μέσα στη βδομάδα να σας δείξω το κατιτίς. Εσύ πότε το ξεκινάς? Μέτα το Ιντυ, ή παράλληλα Ξεκινησα ηδη μοτερ-σασμαν τριψιμο, τρυπημα και κολλημα, εχει παρει φωτια η συρματοβουρτσα και το τρυπανακι. Τι μαγκνετικ ταμπλερ και γκεϋ αμερικανιες, ρε βρωμιστε λιγο τα χερια σας! Μιλαμε για πολυ μουτζουρα ;D
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 10, 2013 17:51:04 GMT 2
Να είσαι καλά ρε συ Νεκ για τη στήριξη. Αυτό ελπίζω κι εγώ για το πρασινοσκατουλί ταμπλό... Θα δείξει... Μακάρι να τελειώσει το μοντέλο χωρίς παρατράγουδα, γιατί έχουν αρχίσει και με χτυπάν ατυχίες τώρα τελευταία. Με ματιάσαν... ;D ;D Δημήτρη, ανέβασε το να χαζέψουμε τα κομμάτια και να κάνουμε το χαβαλέ μας. Εξάλλου, κι εγώ σε αυτή τη φάση είμαι... Άντε καλλιτέχνη μου... Και ναι αν δεν τρίψεις με το βουρτσάκι, να μαυρίσουν και να καούν λίγο τα δάκτυλα, δεν λέει.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 14, 2013 14:44:25 GMT 2
Η ηλιόλουστη σημερινή μέρα ήταν ότι έπρεπε, για να βγουν οι φώτο της ολοκληρωμένης Κουντάχ... Το μοντέλακι τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες και κατά βάση όλη η κατασκευή πήγε ΟΟΒ, εκτός από κάποιες μικροεπεμβάσεις σε εσωτερικό και κινητήρα. Το έκανα κυρίως για να ευχαριστηθώ μια χαλαρή κατασκευή, πριν το μπελά σε μέταλλο και ρητίνη, που λέγεται χίρο και καλώς η κακώς απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή σε όλα τα στάδια της κατασκευής του. Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν είναι κάνα θαύμα του μοντελισμού, δεν θα μπορούσε άλλωστε αφού οι ώρες που του αφιέρωσα ήταν πραγματικά οι λιγότερες που έχω αφιερώσει σε μοντέλο τα τελευταία 3-4 χρόνια. Αλλά είμαι χαρούμενος που έστω κι έτσι πρόσθεσα την υπέροχη Κουντάχ, στη βιτρίνα με τα 24άρια μου. Να μην νιώθει μοναξιές και η Μιούρα. ΥΓ. Ο θυρεός της Lambo, μπροστά διαλύθηκε όταν τον έβγαλα από το νερό, οπότε όταν πάω Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει spare, θα προσθέσω έναν νέο, πάνω στο pe της HD. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη, κατά τη διάρκεια της κατασκεύης και ελπίζω να σας άρεσε το τελικό αποτέλεσμα. Καλό σαββατοκύριακο σε όλους
|
|
|
Post by manos13 on Dec 15, 2013 1:11:10 GMT 2
Πολυ ομορφη ειναι οπως και με οτι καταπιανεσαι. : : : :
|
|
|
Post by nektarios on Dec 15, 2013 16:58:24 GMT 2
Είναι πολύ όμορφη, με πετυχημένο χρωματικό συνδυασμό και προσοχή στις λεπτομέρειες (π.χ. στα απαιτητικά πλαίσια των παραθύρων... ). : :
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 16, 2013 18:21:29 GMT 2
Μάνο και Νεκτάριε σας ευχαριστώ για το σχόλιο... Να είστε καλά και τις ευχές μου, για τις μέρες που έρχονται, σε εσάς και στις οικογένειές σας.
|
|
|
Post by alex78 on Dec 17, 2013 5:57:32 GMT 2
Κούκλα βγήκε Γιώργο : : : : , άσε που τελικά απέκτησε και μια ιδιαίτερη ''ταυτότητα''..... Αναρρωτιέμαι μόνο σε ποιά σημεία βλέπεις.....''προχειροδουλειά'' .....μάλλον έχεις βαλθεί να μας τρελάνεις εσύ..... ;D ;D Αλέξης : :
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 17, 2013 18:48:48 GMT 2
Αλέξη, καταρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω για το έναυσμα που μου έδωσες, ποστάροντας τη σχετική φώτο ώστε να προχωρήσω στην κατασκευή αυτής της πράσινης Countach. Εξού και η αφιέρωση στην αρχή του θέματος. Μάλιστα στο AF, τα σχόλια για το χρωματικό συνδυασμό ήταν κολακευτικά, οπότε αυτό οφείλετε και σε σένα. Επίσης ευχαριστώ για το σχόλιο και τα καλά λόγια. Τώρα, σίγουρα θα μπορούσα να την έχω προσέξει περισσότερο. Π.χ. δεν άνοιξα καμία γρίλια και έβαλα τις κλειστές της Aoshima και όχι τις μεταλλικές της HD. Επίσης έχει κάποιες ατέλειες στη συναρμογή. Ακόμη και το γυάλισμα θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Τέλος πάντων μα μην γκρινιάζουμε. Ο στόχος μιας απλής και ξεκούραστης κατασκεύης επιτευχθεί κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, οπότε όλα καλά. Να είσαι καλά φίλε : :
|
|