|
Post by gtziaf on Aug 21, 2013 9:05:59 GMT 2
Ανδρέα, οι επιπλέον φώτο αναδεικνύουν λεπτομέρειες που δεν μπορούσες εύκολα να διακρίνεις. Πραγματικά πολύ μερακλίδική δουλειά και με το weathering στα επιμέρους αξεσουάρ να ξεχωρίζει :respect: Μια ερώτηση... Μπορείς, αν έχεις χρόνο φυσικά, να περιγράψεις τη διαδικασία κατασκευής του πατώματος (π.χ. χαλικόστρωση)? : :
|
|
|
Post by rous74 on Aug 22, 2013 6:43:18 GMT 2
Γιώργο καλημέρα,
Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σ' άρεσε...
Η χαλικόστρωση είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία.... Οριοθέτησα τον χώρο, έριξα μια στρώση όχι πολύ ρευστής ατλακόλ και απο πάνω το χαλίκι το οποίο αγόρασα απο κατάστημα τραινομοντελισμού. Υποτίθεται ότι τα υλικά για μακέτες με τρένα αφορούν κλίμακες απο 1/87 και πάνω αλλά η ποικιλία κάποιων πραγμάτων (π.χ. χαλίκι τριών διαφορετικών μεγεθών απο τα οποία το πιο χοντρό για την 1/87 ταιριάζει σαν το μικρότερο για την 1/24) σου αφήνει το περιθώριο να τα προσαρμόσεις κατάλληλα στην κλίμακα ! Τέλος έκανα wash απο πάνω σε κάποια σημεία που ήθελα πιο μαυρισμένα απο λεκέδες ή πιο λασπωμένα π.χ. η περιοχή κοντά στο λάστιχο... Σαν τελευταία πινελιά κυριολεκτικά προστέθηκαν ξερόχορτα απο τρίχες πινέλου με μακριά τρίχα...
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Aug 26, 2013 2:34:49 GMT 2
Ανδρεα πολυ ωραια δουλεια αλλα οι συμπληρωματικες φωτο ειναι αυτες που δειχνουν το πραγματικο σου ταλεντο :respect: Περιμενουμε και αλλα τετοια απο σενα ... : :
|
|
|
Post by rous74 on Aug 26, 2013 16:15:29 GMT 2
Κωστή σ' ευχαριστώ πολύ για τη θετική σου ψήφο !!
Το επόμενο είναι σε προχωρημένο στάδιο ήδη και είναι αμερικανιά στην 1/25 !!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 29, 2013 8:52:09 GMT 2
Η χαλικόστρωση είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία.... Οριοθέτησα τον χώρο, έριξα μια στρώση όχι πολύ ρευστής ατλακόλ και απο πάνω το χαλίκι το οποίο αγόρασα απο κατάστημα τραινομοντελισμού. Υποτίθεται ότι τα υλικά για μακέτες με τρένα αφορούν κλίμακες απο 1/87 και πάνω αλλά η ποικιλία κάποιων πραγμάτων (π.χ. χαλίκι τριών διαφορετικών μεγεθών απο τα οποία το πιο χοντρό για την 1/87 ταιριάζει σαν το μικρότερο για την 1/24) σου αφήνει το περιθώριο να τα προσαρμόσεις κατάλληλα στην κλίμακα ! Τέλος έκανα wash απο πάνω σε κάποια σημεία που ήθελα πιο μαυρισμένα απο λεκέδες ή πιο λασπωμένα π.χ. η περιοχή κοντά στο λάστιχο... Σαν τελευταία πινελιά κυριολεκτικά προστέθηκαν ξερόχορτα απο τρίχες πινέλου με μακριά τρίχα.. Ανδρέα, ευχαριστώ για τις επεξηγήσεις. Πολύ κατατοπιστικές, πραγματικά. Περιμένουμε το επόμενο και επιστροφή στα wip . Και πάλι μπράβο : :
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Aug 30, 2013 6:59:44 GMT 2
Ρε συ Ανδρέα Δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις από το να μας κουρελιάζεις το νευρικό σύστημα κάθε τόσο; Εγώ τι να πω και τι να προσθέσω στους προλαλήσαντες! Το χαρτοκιβώτιο; Το βαρέλι; Τα τσαλακωμένα κουτιά λαδιού; Ο γρύλος; Οι σκουριασμένες λαμαρίνες; Οι λερωμένοι τόιχοι; Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει!! Μόνο :respect: μπορώ να γράψω! Τελικά το έχεις το χέρι βρε παιδί μου. ΥΓ. Τα 2 επιχειρήματά σου για να μην το κατεβάσεις στην έκθεση ...μπάζουν. Αλλά αυτό θα το συζητήσουμε δια ζώσης. : : : : : :
|
|
|
Post by rous74 on Aug 30, 2013 11:29:27 GMT 2
Σταύρο βλέπουν καλά τα μάτια μου Πως είναι δυνατόν να ποστάρεις σ' ένα θέμα που δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και είναι και μέσ' τη μπίχλα ?? Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως για τα καλά σου λόγια !!! Ακόμα δεν απέκτησα τριβή με το αντικείμενο (διοράματα) και θές να κατεβάσω και στην έκθεση ? Αν το επόμενο καλύπτει τις προσδοκίες μου ίσως.... Σ' ευχαριστώ και πάλι...
|
|
|
Post by alex78 on Aug 31, 2013 0:40:36 GMT 2
Τα 2 επιχειρήματά σου για να μην το κατεβάσεις στην έκθεση ...μπάζουν. Πες του τα χρυσόστομε..... ;D ;D
|
|
|
Post by jvolume on Sept 12, 2013 11:37:03 GMT 2
Αντρέα καλημέρα Το διόραμα-στούντιο απλά ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ. :respect: Συγχαρητήρια. Για τις λεπτομέρειες τα είπαν οι υπόλοιποι όπως και για την έκθεση που πραγματικά δεν βρίσκω κανένα λόγο για να μην κατέβει. Ενίσταμαι μόνο στο πόσο καθαρό είναι το jeep σε σχέση με το ταξίδι που έχει κάνει αλλά αφού το concept είναι κυρίως στούντιο τότε πάω πάσο γιατί αυτό το στούντιο σημαίνει ότι μας ετοιμάζεις διάφορα "λερωμένα" καλούδια. Αμερικανιές ίσως?? Για ρίξε και μια ματιά εδώ. Νομίζω ότι θα το βρεις απίστευτα ενδιαφέρον. blog.modeljunkyard.com/καλημέρα Γιάννης
|
|
|
Post by rous74 on Sept 12, 2013 17:59:46 GMT 2
Γιάννη καλησπέρα,
Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου και το link με το site που μου έστειλες το οποίο το γνώριζα και έχει όντως πολύ ενδιαφέρον υλικό....
Το jeep είναι όντως αρκετά καθαρό αφού όταν το κατασκεύασα δεν είχα στο μυαλό μου να το τοποθετήσω σε διόραμα. Απο κάτω όμως είναι αρκετά σκονισμένο πιστεύω για να μπορέσει να δέσει με τη βάση του διοράματος.
Σωστά μάντεψες πάντως Γιάννη ετοιμάζω μια αμερικανιά του '50 της amt- ertl στην 1/25 με αντίστοιχο σκηνικό το οποίο αν βγεί έτσι όπως θέλω μάλλον θα το φέρω στην έκθεση και σίγουρα είναι τουλάχιστον ένα κλίκ πιο πάνω τεχνικά απο την πρώτη μου προσπάθεια με το cherokee.
To σίγουρο είναι ότι έχω πορωθεί με τα διοράματα που τόσο καιρό αγνοούσα και ήδη σκέφτομαι το επόμενο....
|
|