natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on Jan 24, 2013 13:25:29 GMT 2
Eυχαριστώ παιδιά. Πολύ το φοβάμαι το βερνίκι. Το αιώνιο πρόβλημά μου. Δεν ξέρω τι να βάλω. Έχω οινοπνεύματος klarlack marabu, Spray ακρυλικό της lechler Υδατοδιαλυτό βερνίκι για ζωγραφική Klear (αυθεντικό) Gloss lacquer της Alclad και δεν ξέρω ποιο είναι πιο ήπιο για το υδατοδιαλυτό υπόστρωμα, αλλά και γερό στα χρόνια που θα έλθουν.
|
|
|
Post by alex78 on Jan 24, 2013 14:41:02 GMT 2
Παναγιώτη δυστυχώς δεν γνωρίζω να σε βοηθήσω για το δίλλημα που αντιμετωπίζεις όσον αφορά το βερνίκωμα, αλλά η επιλογή απόχρωσης χρώματος και βεβαίως η εκτέλεση του βαψίματος σου μ'έχει εντυπωσιάσει πολύ!! :respect: Καλή συνέχεια φίλε! Αλέξης : :
|
|
|
Post by nektarios on Jan 24, 2013 15:18:03 GMT 2
Παναγιώτη, το χρώμα είναι πολύ όμορφο! Τόσο σαν χρωματική απόχρωση όσο και σαν εφαρμογή! Και με το βερνίκι θα δείξει ακόμη καλύτερο! Καλή συνέχεια! : :
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on May 5, 2013 22:57:40 GMT 2
Χρονιάρα μέρα σήμερα και περάσαμε πολύ καλά, αλλά με το δεύτερο χέρι βερνίκι από σπρευ της duplicolor και ενώ το σκέπασα με ένα ματ orange peel, μετά από 30 λεπτά που το ξεσκέπασα, το χρώμα είχε ρυτιδιάσει. Πολύ φοβάμαι ότι πέρασε 1 χέρι βερνίκι, 2 χέρια bacecoat περλας και 2 χέρια αστάρι Tamiya !@$%#^%@#~%$$@%$#!&%$@^!$@&*$%#!@@^$%&**&@%^#&*$%^&^*%^$&*%^*&%^*&%^&$%*$%&*$*&&^&* Δεν μοιάζει με orange peel πρέπει να πέρασε βαθιά ο διαλύτης... Θα αρχίσω να σφραγίζω μόνο με παρκετίνη και ας βγαίνουν @!#$%$*
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 6, 2013 2:46:41 GMT 2
Καλησπέρα Παναγιώτη,
Δυστυχώς, βλέπω ότι είχες θέμα με το βερνίκι... Γενικώς πρέπει πριν ψεκάσουμε να βλέπουμε αν έιναι συμβατά τα χρώματα-βερνίκια που είναι να χρησιμοποιήσουμε... Τα dupli τα έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν χωρίς προβλήματα αλλά σε άλλα πράγματα και με διάφορα basecoats, δεν γνωρίζω τι είχες σαν χρώμα...
Μπορείς να δοκιμάσεις κάτι ελπίζοντας για καλό αποτέλεσμα. Δοκίμασε να τρίψεις όλο το αμάξωμα με 2000 ντουκόχαρτο και να ξαναπεράσεις βερνίκι, σε λεπτά χέρια όσα μπορέσεις, να μην πέφτει πολύ wet πάνω στην επιφάνεια.. Αλλιώς, θα χρειαστεί όσο χρονοβόρο και βαρετό και αν ακούγεται ολικό reset, δηλαδή ξέβαμμα το αμάξωμα και ξανά από την αρχή.
Γιατί δε χρησιμοποίησες το καημένο το Marabu που το χες κιόλας... Σμαλτο είναι, με white spirit αραίωση και πάλι λεπτά χεράκια, και σφραγίζει αρκετά καλά. ή μπορείς να πάρεις βερνίκι 2 συστατικών που γυαλίζει πολύ και είναι και πολύ φθηνό...
Συγγνώμη αν κούρασα με το μαρκοσκελές μήνυμα, ελπίζω να μην έχεις άλλες αναποδιές..
Φιλικά,
Αγάπιος
|
|
|
Post by nektarios on May 6, 2013 12:47:17 GMT 2
Όχι, ρε φίλε, τελικά έγινε αυτό που φοβόσουν... Με τις λίγες γνώσεις μου, νομίζω οτι οι δυο εναλλακτικές είναι αυτές που προτείνει ο Αγάπιος, και μάλιστα με την ίδια σειρά. Όσο και αν δείχνει ανιαρό το να τρίψεις ολόκληρο το μοντέλο, πιστεύω οτι είναι προτιμότερο από το ολικό reset, εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις! Πάντως, μη βιαστείς! : :
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on May 6, 2013 14:25:25 GMT 2
Παιδιά και με το marabu klarlack spray μου έχει τύχει παλαιότερα με ασημί Tamiya χωρίς όμως να έχω ασταρώσει. Aλλά να περνάει πέντε στρώματα επικάλυψης και ενώ έχω προσέξει και το πρώτο χέρι βερνίκι έχει γίνει πέτρα χωρίς θέμα? Και χωρίς να έχω φορτώσει στο 2ο χέρι βερνίκι πολύ την επιφάνεια. Ούτε έτρεξε ούτε τίποτα...
Το χρώμα ήταν υδατοδιαλυτό ακρυλικό αυτοκινήτου που θεωρητικά μπορεί να φάει ΌΟΟΟΟΟΤΙ βερνίκι θες αυτοκινήτου κτλ χωρίς πρόβλημα.
Tέλος.- Περνάω σε υδατοδιαλυτά βερνίκια χειροτεχνίας τύπου gelcoat ή παρκετίνη και πέρασμα με πινέλο και ας μην έχω το τέλειο αποτέλεσμα. Θα μου τα "τρώει" η Tamiya με τα compound της!!! Αφού δεν το έσπασα το μοντέλο χτες ...
Δυστυχώς η πείρα (3ο μοντέλο με τέτοια ατυχή κατάληξη) έχει δείξει, ότι σίγουρα έχει επηρεαστεί και το πλαστικό. Πράγμα που σημαίνει ότι όσο προσεκτικά και να τρίψω, ένα μέρος της λεπτομέρειας και οι γραμμές του αμαξώματος θα χαθούν. Το Scriber είναι επικίνδυνο στα χέρια μου.-
Αυτά τα πισωγυρίσματα με απωθούν από τα εν λόγω μοντέλα στα οποία συμβαίνουν τέτοιες χαζοκαταστάσεις. Τα άλλα δύο μοντέλα είναι ατέλειωτα.
Για την ώρα ξεκίνησα με coarse compound και τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι δεν γλυτώνω το reset
|
|
|
Post by m@ster k@frer on May 6, 2013 14:48:44 GMT 2
Αρχικα, θεωρώ απίθανο να έχει επηρεαστεί το πλαστικό πάνω από τόσα χέρια χρώμα και αστάρι, αλλά, δεν σου είπα να τρίψεις για να βγεί το χρώμα σου είπα να τρίψεις απλά ώστε να διώξεις όσο γίνεται το εφέ το σαγρέ που έχει το αμάξωμα αυτή τη στιγμή και να ξαναπεράσεις βερνίκι σε απαλά χέρια (2-3) ώστε να δημιουργήσεις μια ενιαία επιφάνεια και να μή χρειάζεται έντονο τρίψιμο με micromesh To marabu δεν με είχε δυσκολέψει στην χρήση και ήταν πολύ ωραίο σε γυαλάδα και καλυπτικότητα, αλλά το έχω χρησιμοποιήσει μόνο με αερογράφο, με το spray της εταιρίας δεν γνωρίζω τι παίζει. Μόνο με compound δεν νομίζω να γίνει η δουλειά πάντως. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on May 6, 2013 14:58:32 GMT 2
Νεότερα από το μέτωπο. Αφού το compound δεν έκανε τίποτα, το υγρό τρίψιμο με 2000 έδειξε ότι το κυματιστό τύπου περμανάντ σταματάει μόνο στο ..... άσπρο πλαστικό του μοντέλου. Ούτε καν στο γκρί αστάρι της Tamiya! Hλεκτρική οδοντόβουρτσα με υγρό 800άρι και άλλες 4 μέρες δουλειάς για να έρθω στο ίδιο σημείο πριν το ατύχημα. Νεκτάριε και Αγάπιε δέχομαι από τώρα συλληπητήρια χχαχαχαααχαχαχαχα Ξενέρωσα αγρίως.
|
|
|
Post by alex78 on May 6, 2013 23:36:58 GMT 2
Παναγιώτη καλησπέρα και Χριστός Ανέστη! Αν μου επιτρέπεις μια ερώτηση-απορία φίλε μου, Επειδή παρατηρώ ότι αντιμετωπίζεις σοβαρό πρόβλημα με τα βερνίκια κάθε φορά, γιατί δεν χρησιμοιποιείς πιό.....''συμβατές'' λύσεις (Humbrol, Gunze κλπ) ώστε και να ξεμπερδεύεις ευκολότερα αλλά και να μην γίνονται τα νεύρα σου.....κρόσια κάθε φορά...... Σαφώς και είναι δικιά σου η απόφαση στο τι κάνεις, απλά γράφω μια φιλική και καλοπροαίρετη γνώμη! Καλή συνέχεια και υπομονή! Αλέξης
|
|
|
Post by AlexAmarandos on May 7, 2013 9:54:06 GMT 2
Παναγιώτη κρίμα για το αποτέλεσμα, γιατί η πέρλα έδειχνε φοβερή! Θα συμφωνήσω με τον Αλέξη ίσως να πήγαινες σε πιο δοκιμασμένες λύσεις όπως τα σπρέυ που σου είπε ή Zero... Πάντως με αυτήν την στραβή που σου έκατσε, έβγαλες πολύ ωραίο texture για πανί cabrio ή για δέρμα! Όπως και να έχει καλή συνέχεια και μην σε παίρνει από κάτω. : :
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on May 9, 2013 1:01:50 GMT 2
Παναγιώτη καλησπέρα και Χριστός Ανέστη! Αν μου επιτρέπεις μια ερώτηση-απορία φίλε μου, Επειδή παρατηρώ ότι αντιμετωπίζεις σοβαρό πρόβλημα με τα βερνίκια κάθε φορά, γιατί δεν χρησιμοιποιείς πιό.....''συμβατές'' λύσεις (Humbrol, Gunze κλπ) ώστε και να ξεμπερδεύεις ευκολότερα αλλά και να μην γίνονται τα νεύρα σου.....κρόσια κάθε φορά...... Σαφώς και είναι δικιά σου η απόφαση στο τι κάνεις, απλά γράφω μια φιλική και καλοπροαίρετη γνώμη! Καλή συνέχεια και υπομονή! Αλέξης Απλά μαζοχισμός φίλε μου. ;D Δυστυχώς είναι βίτσιο το να έχω πλούσιο ανθεκτικό βερνίκι και ο αερογράφος (μικρά μπεκ) δεν βοηθάει σε αυτό. Επίσης καθαρίζουν πανδύσκολα από τα εργαλεία. Zero δεν χρειάζομαι. Έχω εδώ και 3 χρόνια βερνίκι 2Κ αυτοκινήτου και η μπόχα του είναι αφόρητη. Ούτε καν δοκίμασα να το ψέκασω... Τα gunze σε σπρέυ τα δοκίμασα και δεν δίνουν πλούσιο πάχος και καλή επιφάνεια. Δεν θα κάνω 5 χέρια και μετά θα τρίβω 3 μέρες. Έχω δοκιμάσει και το βερνίκι σε Tamiya spray. Aκρυλικό 1Κ που δεν στεγνώνει ποτέ! Έχω πάθει το ίδιο και με άλλα 4 αυτοκινήτου 1Κ που δοκίμασα. Γι'αυτό συνεχίζω να ψάχνω. Όσο για τη δοκιμή σε κουτάλι, να θυμίσω ότι 2 από τις 3 φορές που το έπαθα, συνέβη στο 2-3 χέρι... Τελευταία ανακάλυψα τα ιταλικά TO-DO, υδατοδιαλυτά βερνίκια gelcoat, τα οποία και άοσμα είναι και παχύ στρώμα βγάζουν και στεγνώνουν σωστά. Με πινέλο και δύο χέρια στρώνουν απίστευτά και κάνουν πολύ πλούσια επιφάνεια. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως να το ψεκάσει κανείς χωρίς να το κάνει νερό, ώστε να μην "τρέξει". www.afroditishobby.gr/product/3884/berniki_gualistero_to-do_200__ml. Εδώ το αυτοκινήτου πέρλα που έβαψα το ghia, είδα και έπαθα να το ψεκάσω με το 0,43 μπεκ του aztec μου, αφού πρώτα απέτυχα να το ψεκάσω με το 1mm μπεκ ειδικό για τα ακρυλικά. Θέλει πολύ αραίωση και μεγάλο κομπρεσέρ να έχει παροχή! Αυτό που δεν δοκίμασα είναι αν τρίβονται μετά, με ντουκόχαρτα ή compound για το τελικό φινίρισμα. Για την ώρα και μετά από ένα ταξίδι αστραπή στο χωριό, το ghia βρίσκεται σε μπάνιο fornet!
|
|
|
Post by Sakis on May 9, 2013 12:23:18 GMT 2
Καλά ρε Παναγιώτη εσύ έχεις δοκιμάσει πιο πολλές εταιρείες βερνικιών από ότι εγώ χρωμάτων... ;D ;D
Κρίμα για το στραβοπάτημα, εύχομαι να πετύχει το reset και η δεύτερη προσπάθεια. Μήπως όμως έχεις ένα θεματάκι εσύ παρά τα βερνίκια; Το λέω γιατί τόσα πολλά που δοκίμασες κάποιο θα σου καθόταν. Λίγο περίεργο μου φαίνεται να φταίνε μόνο τα χημικά και ποτέ η διαδικασία που ακολουθεί ο μοντελιστής. Το 2Κ της Zero το έχεις δοκιμάσει; Γιατί είναι ένα βερνίκι που πρέπει να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ να το κάνεις να τρέξει, στεγνώνει γρήγορα και χωρίς αναγούλες (μέχρι τώρα με επιτυχία πάνω από χρώματα Tamiya, Gunze, Humbrol, Lifecolor) και το βασικότερο: αραιώνεται στο βαθμό που εσύ επιλέγεις ανάλογα με το μπεκ του αερογράφου σου. Οι οδηγίες ναι μεν προτείνουν 0,5 αλλά εγώ το χρησιμοποιώ πολύ άνετα σε 0,3 με λίγη παραπάνω αραίωση μιας και είναι το πιο μεγάλο μπεκ που έχω.
Ίσως αν δοκίμαζες παραπάνω από ένα- δύο αραιά χέρια, να τα αφήσεις να στεγνώσουν καλά και μετά να ρίξεις το βασικό χέρι. Βέβαια το πως ερμηνεύει ο κάθε μοντελιστής το ''χέρι'' ποικίλλει. Το δικό μου ''βαρύ'' μπορεί να είναι το δικό σου ''ελαφρύ'' και ανάποδα.
Anyway ελπίζω να καταφέρεις να τελειώσεις το Ghia όπως του αξίζει μιας και είναι φοβερό θέμα. Καλή συνέχεια! Θάνος
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on May 9, 2013 19:39:06 GMT 2
Reventon είπαμε είμαι άμπαλος χαχαχα
Τέλος πάντων, μετά από 2 μπάνια σε fornet και τρίψιμο με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και 1000άρι ντουκόχαρτο, ακόμα έχω λίγη δουλίτσα στο αμάξωμα ώστε να σιγουρευτώ ότι έφυγε όλο το γρέζι. Σε κάποια σημεία όντως υπάρχει ένα σγουρό "δέσιμο" του ασταριού με το πλαστικό. Πρέπει να προσέξω να μην σβήσω όλες τις λεπτομέρειες γιατί η oral B ξεσκίζει χαχαχα
Αν μας κάνει ο καιρός το χατήρι, αύριο θα ρίξω αστάρι Tamiya. Εδώ και δύο ημέρες, έχουμε ψευτοψιχάλες, αέρα και πολύ πολύ υγρασία.
Αυτή τη φορά θα κάνω 2 χέρια αστάρι, 3 χέρια χρώμα και μετά 4 μπάνια Klear, αφού δεν υπάρχουν ούτε PE, ούτε αυτοκόλλητα.
Edit: Έτοιμο τριμένο και ξανά προς την δόξα τραβά.
Edit #2 Περάστηκαν 2 χέρια γκρι αστάρι και αύριο αν μας κάτσει καλά και ξεκούραστα το ταξίδι της επιστροφής Καβάλα, θα πέσουν 1-2 χέρια πέρλα. Θα ρεφάρω, που θα πάει. ;D
Πάντως από ότι φαίνεται, δεν χάθηκε καθόλου λεπτομέρεια από τις γραμμές του αμαξώματος.
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on May 16, 2013 1:02:28 GMT 2
Έτοιμη η πέρλα. Πάμε ξανά για βερνίκι
Αλήθεια, πως μπορώ να αναπαραστήσω εύκολα και φτηνά την υφή του δερμάτινου καθίσματος. Πράγματι οι ζάρες της αποτυχίας θα ήταν ότι πρέπει χαχαχα
|
|
ixodeservice
Kart Driver
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
|
Post by ixodeservice on May 17, 2013 18:42:50 GMT 2
Καλή επιτυχία με τα βερνίκια Παναγιώτη!!! Κάτι κάνεις εσυ με τα βερνίκια και παιδέυεσαι Ψέκασε κάπου πρίν με χαμηλή πίεση και σωστή αραίωση και μετά στο μοντέλο... Καλή συνέχεια φίλε!!! Ηλίας : :
|
|