Κατασκευη Βασης-Κουτιου Μεταφορας Μoντελων
Oct 10, 2012 22:28:27 GMT 2
Post by Chris Fragkoulis on Oct 10, 2012 22:28:27 GMT 2
Εν οψη της επερχομενης εκθεσης, θεωρησα καλο να αναφερθουμε στον "ασφαλη" τροπο μεταφορας των μοντελων μας! Παρακατω περιγραφω τον δικο μου τροπο μεταφορας των μοντελων μου μιας κ με εχει βολεψει πολυ κ δεν εχω αντιμετωπισει κανενα ευτραπελο μεχρι στιγμης
Υλικα:
*Κουτι καταλληλων διαστασεων (πχ απο Τροφοδοτικο Η/Υ, Modem κλπ)
*Μακετοχαρτο (παχος 5mm ειναι ιδανικο)
*Ξυλοκολλα-Ατλακολ ή γενικοτερα μια κολλα καταλληλη για χαρτονι
*Χαρτοταινια
*Μαλακο Υλικο συσκευασιας ή κατι παρομοιο
*Καρφιτσες (κατα προτιμηση με μπιλιτσα στο κεφαλι της για ευκολη τοποθετηση)
*Χαρακας, Μολυβι, Κοπιδι ((εαν ειστε κατω απο 10 χρονων, ζητηστε τη βοηθεια ενος ενηλικα για το κοπιδι ;D ))
Στα της κατασκευης τωρα:
Αρχικα μετραμε την ωφελιμη περιοχη στο εσωτερικο του κουτιου κ κοβουμε ενα αντιστοιχο κομματι μακετοχαρτο προσεχοντας να μην μπαινει σφηνωτο μεσα στο κουτι αλλα δινοντας του αβαντα μερικα χιλιοστα -οχι πολλα ομως για να ειναι σταθερο.
Στη συνεχεια τοποθετουμε το μοντελο πανω στο κομματι κ το προσαρμοζουμε αναλογα με το χωρο που διαθετουμε.
Αναλογα το μοντελο προσαρμοζουμε με κολλα καταλληλα στηριγματα απο μακετοχαρτο ειτε γυρω, ειτε κατω απο αυτο προσεχοντας να εφαρμοζει σωστα σε αυτα.
Επειτα παιρνουμε το μαλακο υλικο συσκευασιας κ κολλαμε ενα κομματι χαρτοταινιας πανω του. Στη συνεχεια κοβουμε μερικες λωριδες οι οποιες θα συγκρατησουν το μοντελο στη βαση.
Τελος προσαρμοζουμε δυο λαβες απο χαρτοταινια στις ακρες της βασης ετσι ωστε να μπορουμε να τοποθετουμε το συνολο στο κουτι αλλα κ να το αφαιρουμε αντιστοιχα.
Ελπιζω να σας φανει χρησιμο!
Προς αποφυγη παρεξηγησεων, αυτη ειναι η δικη μου μεθοδος κ οποιος την συμβουλευτει, εχει ευθυνη για το αποτελεσμα Μη με κυνηγατε μετα
Υλικα:
*Κουτι καταλληλων διαστασεων (πχ απο Τροφοδοτικο Η/Υ, Modem κλπ)
*Μακετοχαρτο (παχος 5mm ειναι ιδανικο)
*Ξυλοκολλα-Ατλακολ ή γενικοτερα μια κολλα καταλληλη για χαρτονι
*Χαρτοταινια
*Μαλακο Υλικο συσκευασιας ή κατι παρομοιο
*Καρφιτσες (κατα προτιμηση με μπιλιτσα στο κεφαλι της για ευκολη τοποθετηση)
*Χαρακας, Μολυβι, Κοπιδι ((εαν ειστε κατω απο 10 χρονων, ζητηστε τη βοηθεια ενος ενηλικα για το κοπιδι ;D ))
Στα της κατασκευης τωρα:
Αρχικα μετραμε την ωφελιμη περιοχη στο εσωτερικο του κουτιου κ κοβουμε ενα αντιστοιχο κομματι μακετοχαρτο προσεχοντας να μην μπαινει σφηνωτο μεσα στο κουτι αλλα δινοντας του αβαντα μερικα χιλιοστα -οχι πολλα ομως για να ειναι σταθερο.
Στη συνεχεια τοποθετουμε το μοντελο πανω στο κομματι κ το προσαρμοζουμε αναλογα με το χωρο που διαθετουμε.
Αναλογα το μοντελο προσαρμοζουμε με κολλα καταλληλα στηριγματα απο μακετοχαρτο ειτε γυρω, ειτε κατω απο αυτο προσεχοντας να εφαρμοζει σωστα σε αυτα.
Επειτα παιρνουμε το μαλακο υλικο συσκευασιας κ κολλαμε ενα κομματι χαρτοταινιας πανω του. Στη συνεχεια κοβουμε μερικες λωριδες οι οποιες θα συγκρατησουν το μοντελο στη βαση.
Τελος προσαρμοζουμε δυο λαβες απο χαρτοταινια στις ακρες της βασης ετσι ωστε να μπορουμε να τοποθετουμε το συνολο στο κουτι αλλα κ να το αφαιρουμε αντιστοιχα.
Ελπιζω να σας φανει χρησιμο!
Προς αποφυγη παρεξηγησεων, αυτη ειναι η δικη μου μεθοδος κ οποιος την συμβουλευτει, εχει ευθυνη για το αποτελεσμα Μη με κυνηγατε μετα